L’empresa DESA manté la concessió i segueix operant el Projecte Agua Zarca.

En vista de la confusió generada per la divulgació d’una nota del diari web El Libertador, el COPINH d’aclarir que encara que la nota correctament anota que el projecte suspenia les seves operacions a causa de la sortida dels bancs europeus FMO i FinnFund causa de la pressió de COPINH i la incidència internacional, en realitat l’empresa assassina DESA manté la il·legal concessió de 50 anys sobre el riu Gualcarque, el que significa que no es tanca, sinó que està en suspensió esperant que passi el temps per reprendre les seves operacions en el sagrat riu Gualcarque.
DESA

El Banc Centreamericà d’Integració Econòmica BCIE manté el seu finançament de 24 Milions de dòlars a DESA a l’espera de la represa de les seves operacions, mantenint financerament al projecte Agua Zarca malgrat l’assassinat de la companya Berta Càceres.

Al dia d’avui l’Estat d’Hondures com a còmplice del model extractiu de mort no ha tingut tan sols intenció de procedir contra aquest projecte assassí, tot i els processos per corrupció, abús de poder, violació del dret a la consulta, assassinat i temptativa d’ assassinat en la qual estan immersos funcionaris públics, treballadors de DESA i el seu gerent general.

DESA no opera com normalment ho feia fins a la detenció de Sergio Rodríguez que és un dels vuit imputats a l’espera de judici l’esdevenidor setembre. No obstant això, manté actiu el seu treball de manipulació i atac contra la comunitat de Rio Blanco enfortiment a les estructures comunitàries paral·leles amb el missatge de no tenir intencions de sortir.

COPINH ratifica la seva lluita permanent per l’expulsió definitiva del projecte “Agua Zarca” i en denúncia a l’empresa criminal DESA que carrega a les seves espatlles la sang de les nostres companyes i companys assassinats.

“Amb la força ancestral de la Berta, Lempira, Mota, Iselaca i Etempica s’aixequen les nostres veus plenes de vida, justícia, llibertat, dignitat i pau”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s